Coseli
Baclava

Instructiuni

1 Se amesteca miezul de nuca macinat cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilinat si scortisoara. Se impart foile de placinta in 3 parti egale. Intr-o tava intinsa, cam cat de marimea foilor, unsa bine cu unt se va pune prima parte de foi de placinta, unse fiecare in parte cu unt topit. Se va pune jumatate din cantitatea de nuca si zahar. Apoi se va pune a doua parte din foile de placinta, unse fiecare in parte cu unt topit.

2 Se intinde pe intreaga suprafata cealalta jumatate din cantitatea de miez de nuca si se vor acoperi cu cea de a treia parte din foile de placinta, unse fiecare in parte cu unt topit. Se da la rece, pentru un sfert de ora, dupa care se portioneaza dupa bunul plac cu un cutit ascutit. Se dau in cuptorul incins la 180 grade si se lasa pana se coace uniform.

3 Intre timp se prepara siropul. Intr-o cratita se pune la fiert apa, zaharul, mierea de albine, esentele si la urma adauga zeama de lamaie. Lasa la fiert pana se obtine un sirop, nu foarte gros.

4 Cand baclavaua e coapta se scoate tava si peste ea se toarna siropul fierbinte. Turnati-l incet si in cateva reprize. Apoi dati tava la rece pana se raceste complet.

5 Consumati baclavaua in maxim 3 zile de la prepare si indicat e sa o scoateti cu aproximativ jumatate de ora de la rece inainte de momentul servirii.

Pofta buna!

Ingrediente

1 pachet foi de placinta, 400-500 gr

350-400 gr miez de nuca macinat

1 lingura scortisoara

3 linguri zahar

1 plic zahar vanilinat

100 gr unt topit

 

Pentru sirop:

400 gr zahar

100 gr miere de albine

1 l apa

Superesenta de vanilie

Superesenta de lamaie

zeama de la 1/2 lamaie

Produse folosite in aceasta reteta
Superesenta de lamaie
mai mult
Superesenta de vanilie
mai mult
Zahar vanilinat
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter