Coseli
Prajitura cu budinca

Instructiuni

Blatul
1 Se pregateste tava pentru copt blatul, folosind hartie de copt si putin unt pentru a impiedica blatul sa se prinda de tava. Se adauga intr-un castron apa, uleiul si zaharul si se amesteca bine pana cand compozitia devine omogena, apoi se adauga faina, praful de copt si esentele.

2 Preincalziti cuptorul si coaceti blatul circa 30-35 minute, la foc potrivit. Folositi o scobitoare din cand in cand pentru a incerca blatul pentru a vedea cand este gata. Inainte de a-l scoate din tava, lasati-l sa se raceasca, pentru a nu risca sa se sfarame.

Crema
3 Se face o budinca mai groasa din lapte si praf de budinca. Laptele poate fi inlocuit cu succes cu de suc de fructe. Se adauga zahar dupa gust. Cat este fiebinte budinca, se adauga si margarina, amestecand bine pentru omogenizare.

4 Se aseaza blatul pe o farfurie pentru a fi insiropat cu putin sirop de fructe sau cu apa si zahar. Apoi, pe intreaga suprafata se intinde budinca si se netezeste pana cand aspectul tortului devine placut. Peste budinca se poate adauga frisca si presara firmituri din restul blatului nefolosit.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blat:

1 cana zahar

1 cana ulei

1 cana apa minerala

1 pliculet praf de copt

esenta de vanilie

esenta de lamaie

2 cani, nu foarte pline de faina

 

Pentru crema:

2 plicuri praf de budinca cu aroma de vanilie

800 ml. lapte sau suc natural

zahar dupa gust

2 linguri mari de margarina

 

Pentru ornare:

frisca, fructe sau ciocolata

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de lamaie
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult
Praf de copt
mai mult
Praf de budinca cu aroma de vanilie
mai mult
Esenta de lamaie
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter