Coseli
Choux cu budinca de ciocolata si vanilie

Instructiuni

Choux
1 Puneti intr-o craticioara, pe foc, apa, untul si un praf de sare. Cand clocoteste adaugati faina dintr-o data si amestecati energic pana se incorporeaza. Apoi luati de pe foc si amestecati pana se desprinde de pe marginile craticioarei si incepe sa se raceasca. Adaugati cate un ou intreg, pe rind, si amestecati energic dupa fiecare. Incingeti cuptorul la 220 grade. Puneti in tava patrata de aragaz, tapetata cu foate de copt, cate o lingurita din compozitia de choux. Coaceti la foc rapid timp de 20 minute, fara a deschide usa cuptorului, apaoi reduceti focul si coaceti 15 minute. In felul aceste choux-urile vor creste si vor deveni goale inauntru. Scoateti si lasati pana se racesc complet. Apoi le taiati in doua si le umpleti cu budinca de ciocolata.

2 Crema de budinca cu aroma de ciocolata
Amestecati praful de budinca cu 4 linguri zahar si 10 linguri lapte.

3 Intr-o craticioara puneti restul de lapte la incalzit. Turnati compozitia de budinca cu aroma de ciocolata in laptele cald si amestecati pe foc pana se ingroasa. Lasati pana se raceste complet. Procedati la fel cu budinca de vanilie.

4 Serviti choux-urile umplute cu budinca de ciocolata si vanilie, pudrate cu zahar pudra.

Pofta buna!

Ingrediente pentru 4-6 portii

1 plic budinca de vanilie

1 plic budinca de ciocolata

1 litru lapte

8 linguri zahar

 

Pentru choux:

100 gr faina

85 gr unt

200 ml apa

3 oua

un praf de sare

zahar pudra

Produse folosite in aceasta reteta
Praf de budinca cu aroma de vanilie
mai mult
Praf de budinca cu aroma de ciocolata
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter