Coseli
Tort cu crema de ciocolata si trufe

Instructiuni

Blat
1 Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixati impreuna cu 5 linguri de zahar, iar galbenusurile le bateti cu 3 linguri de zahar si esenta de rom, pana ce isi dubleaza volumul. Amestecati spuma de albusuri cu crema de galbenusuri. Incorporati faina amestecata cu cacaua si ciocolata rasa. Puneti compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, cu inel, tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, la foc moderat, pana se coace complet. Cand blatul s-a racit taiati-l in trei.

Crema 1
2 Puneti pe baie de aburi, ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca si lasati pana se topeste ciocolata. Incorporati, dupa care lasati la racit. Incorporati esenta de rom si mixati.

Crema 2
3 Urmati acelasi procedeu ca la crema 1, doar ca folositi ciocolata alba si esenta de vanilie

Sirop
4 Amestecati apa cu mierea si fierbeti usor. Adaugati esenta de cafea si dati la rece. Inainte de a insiropa blaturile, aromatizati-l cu wiskey.

Glazura
Amestecati ciocolata, frisca si untul, pe baie de aburi, pana obtineti o compozitie omogena si fluida. O folositi in momentul in care veti trece la glasarea tortului.

Asamblare
6 Avem baltul taiat in trei si insiropat bine. Peste primul blat intindeti strat uniform de crema 1, adica cea de ciocolata neagra. Asezati deasupra o foaia de blat. Peste ea veti intinde crema 2, adica cea de ciocolata alba. Puneti cealalta foaie de blat. Nivelati lateralele si fata tortului cu putina crema oprita din crema de ciocolata folosita la umplere, dupa care il dati la rece pentru macar 3 ore. Turnati glazura, nivelati si ornati cu trufe si frunze de ciocolata.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blat:

8 oua

6 linguri faina

8 linguri zahar

2 linguri cacao

50 gr ciocolata rasa

superesenta de rom

 

Pentru creama 1:

200 ml frisca lichida

200 gr ciocolata

esenta de rom

 

Pentru crema 2:

200 ml frisca

200 gr ciocolata alba

Esenta de vanilie

 

Pentru insiropat:

400 ml apa

6 linguri miere de albine

esenta de cafea

50 ml whiskey

 

Pentru glazura:

200 ml frisca

50 gr unt

100 gr ciocolata alba

200 gr ciocolata amaruie

 

Pentru decor:

frunze de ciocolata

Produse folosite in aceasta reteta
Superesenta de rom
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de rom
mai mult
Esenta de cafea
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de rom
mai mult
Esenta de cafea
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter