Coseli
​Prajitura Tosca

Instructiuni

1 Blatul 1
Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugati macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnati intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema
2 Galbenusurile le frecati cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugati amidonul si amestecati sa nu se formeze cocoloase. Desfaceti totul cu laptele rece si puneti pe aragaz la foc mic. Amestecati continuu pana se ingroasa compozitia. Lasati la racit complet.
Intre timp bateti untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanilie. Turnati apoi in fir subtire in crema de galbenusuri racita. Crema obtinuta o veti intinde peste blatul cu mac.

Sirop
3 Caramelizati zaharul si il "stingeti" cu apa rece. Atentie la aburi!
Lasati la racit si din cand in cand amestecati pentru a se topi complet caramelul. Cand e rece amestecati esentele.

Blatul 2
4 Biscuitii ii insiropati cu siropul din zahar ars. Apoi ii intindeti uniform peste stratul de crema.

Glazura
5 Ciocolata, rupta bucati, o topiti impreuna cu untul si frisca lichida. Aduceti compozitia pana la punctul de fierbere apoi omogenizati. Lasati la racit. Cand ajunge la consistenta unei smantani mai groase, turnati peste blatul de biscuiti.

Dati la frigider pentru cateva ore, apoi portionati.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blatul 1:

6 albusuri

150 g zahar

50 g mac

2 linguri nuca de cocos

3 linguri faina

1/2 lingurita praf de copt

 

Pentru crema:

6 galbenusuri

8 linguri zahar

3 linguri amidon

225 ml lapte

200 g unt

esenta de vanilie

 

Pentru sirop:

100 ml apa

100 g zahar

Esenta de cafea

Esenta de migdale

 

Pentru blatul 2:

150 g biscuiti obisnuiti

Sirop de zahar ars

 

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie

50 ml frisca lichida

50 g unt

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de migdale
mai mult
Esenta de cafea
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de migdale
mai mult
Esenta de cafea
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter