Coseli
Prajitura Raluca

Instructiuni

1 Pentru blat separati ouale si bateti spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixati puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul, apa si mixati bine dupa fiecare. La urma adaugati faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Incorporati nuca macinata si apoi albusurile batute spuma.

2 Turnati totul in tava sau intr-o forma rotunda de tort - de 26 cm, unsa bine cu unt. Coaceti la temperatura joasa 30-35 minute.

3 Pentru sirop folositi compot de ananas, piersici caise sau faceti sirop de zahar ars in care adaugati esenta de fructe de padure.

4 Pentru crema fierbeti laptele cu doua linguri de amidon alimentar. Cand s-a ingrosat lasati la racit. Mixati untul cu laptele condensat si adaugati in crema de lapte. Incorporati superesenta de rom si lasati la racit.

5 Taiati blatul in doua si umpleti-l cu crema racita. Topiti ciocolata si imbracati prajitura cu ea. Dati la rece cateva ore sau peste noapte.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blat:

6 oua

6 linguri apa

1 lingura ulei

8 linguri zahar

8 linguri faina

2 linguri cacao

200 gr nuca macinata

1 plic de praf de copt

 

Pentru crema:

300 ml lapte

2 linguri amidon alimentar

100 gr unt

397 gr lapte condensat (adica o conserva)

superesenta de rom

 

Pentru insiropat:

sirop de zahar ars sau compot de ananas sau caise, piersici

esenta de fructe de padure

 

Pentru ornat:

200 gr ciocolata

Produse folosite in aceasta reteta
Superesenta de rom
mai mult
Esenta de fructe de padure
mai mult
Praf de copt
mai mult
Esenta de fructe de padure
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter