Coseli
Pasca cu branza dulce si stafide

Instructiuni

1 Aluat: Amestecati intr-un bol drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Turnati un pahar cu lapte si adaugati 2 linguri de faina, amestecand usor. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 30 minute.

2 Cerneti faina si puneti-o intr-un bol mare si cald. Incalziti uleiul, atat cat poate suporta dosul palmei. Dupa ce au trecut cele 30 de minute turnati maiaua peste faina, restul de lapte, zaharul, galbenusurile si praful de sare.

3 Incepeti sa framantati aluatul ca la cozonac. Aluatul va fi moale si lipicios. Turnati incet uleiul, cate putin, pe margine, incercand sa il incorporati. Framantati macar jumatate de ora, pana ce aluatul este lipicios, dar se desprinde de maini si de marginile bolului si incepe sa faca basici. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald macar 30 de minute. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald macar 30 de minute.

4 Umplutura: Amestecati intr-un bol toate ingredientele. Incingeti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt o forma de pasca sau de tort.

5 Luati o bucata de aluat si intindeti pe fundul formei de tort. Dintr-o bucata de aluat, mai micuta, faceti trei snururi. Doua le dati unul peste altul, le impletiti, formand un snur rasucit, pe care il puneti de jur imprejururul formei rotunde. Cu o lingura turnati umplutura formata din ingredientele date mai sus. Peste umplututa faceti o cruce din cel de-al treilea snur. Ungeti bine cu un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte.

6 Coaceti pasca la cuptor timp de 50-55 minute, sau, altfel spus, pana este bine coapta. Faceti testul cu scobitoarea, pentru siguranta. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din forma si lasati-o la racit. Taiati triunghiuri si serviti.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru aluat:

500 gr faina

400 ml lapte caldut

3/4 pahar zahar

200 ml ulei

2 galbenusuri

25 gr drojdie

putina sare

esenta de rom

 

Pentru umplutura:

500 gr branza de vaci

1/2 pahar zahar sau dupa gust

o lingura gris

un praf de sare

1 ou +2 albusuri

50 gr stafide

2 linguri smantana

1/2 lingurita scortisoara

1/2 esenta de rom

1/2 esenta de vanilie

 

Pentru uns:

un galbenus

3 linguri lapte

* tava 28 cm

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de rom
mai mult
Drojdie
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de rom
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter