Coseli
Cheesecake

Instructiuni

1 Preincalziti cuptorul la 170 de grade C. Folositi o tava rotunda pentru prajituri, preferabil cu fund detasabil.

2 Specific pentru cheesecake este blatul de biscuiti. Pentru realizarea acestuia, amestecati untul topit cu biscuitii zdrobiti si turnati amestecul in tava, apoi apasati cu lingura pentru a-l compacta. Dati blatul la rece.

3 Pentru umplutura, puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, superesenta de lamaie, coaja si sucul de lamaie. Amestecati cu mixerul, la viteza redusa, pana se obtine un amestec omogen.

4 Bateti albusurile pana se intaresc usor, apoi incorporati-le in amestecul de branza si adaugati stafidele. Scoateti tava din frigider si turnati amestecul de branza deasupra blatului de biscuiti.

5 Compozitia se coace la foc mic, timp de o ora. Pentru a se intari, dupa ce opriti cuptorul este recomandat sa lasati acolo compozitia timp de o ora, cu usa cuptorului intredeschisa.

6 Scoateti din prajitura tava, iar dupa ce s-a racit complet, presarati cu zahar pudra sau ornati cu topping de ciocolata, dupa gust. Inainte de servire, este preferabil sa lasati la rece.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blat:

75 gr de unt topit

225 gr biscuiti zdrobiti

 

Pentru crema:

450 gr de branza de vaci

225 ml de smantana

150 gr de zahat tos

4 oua

40 de grame de faina

1 lamaie

superesenta de lamaie

75 gr de stafide, imbibate cu apa

zahar pudra pentru ornare sau topping de ciocolata

Produse folosite in aceasta reteta
Superesenta de lamaie
mai mult
Zahar pudra
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter