Coseli
Mini tarte cu fructe de padure

Instructiuni

1 Se decongeleaza fructele de padure, iar in cazul in care se folosesc fructe proaspete, acestea se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs.

2 Pentru aluat se pun intr-un vas faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat caruia i se da o forma sferica si se da la rece aproximativ 1 ora.

3 Apoi, aluatul se repartizeaza in formele de copt. Se inteapa cu o furculita aluatul si se dau formele la cuptor, la nivelul din mijloc , pentru aproximativ 15-20 de minute. Cand sunt gata, se dau la racit si de-abia apoi se scot din forme.

4 Pentru crema, se prepara o budinca de vanilie din lapte, esenta de vanilie, praf pentru crema si zahar pudra. Se da la racit.

5 Se umplu formele cu crema si apoi se aseaza deasupra fructele dupa imaginatie. Ca sa aiba un aspect si mai frumos si ca fructele sa nu oxideze, se toarna deasupra cate putin jeleu transparent.

Pofta buna!

Ingrediente

150 g faina

100 g unt

100 g zahar pudra

1 ou

putina sare

 

Pentru crema:

250 ml lapte

1/2 plic praf de budinca de vanilie

esenta de vanilie

1 lingura cu varf de zahar pudra

 

Pentru ornat:

1/2 plic praf pentru jeleu transparent

fructe de padure congelate sau proaspete

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de vanilie
mai mult
Zahar pudra
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter