Coseli
​Placintele cu branza dulce

Instructiuni

1 Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut timp de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare.

2 Cerneti faina si in mijlocul ei puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie. Esenta de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.

3 Intindeti o foaie de aproximativ 5 mm, din care taiati patrate de circa 8 cm. Puneti in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, ungeti marginile patratului cu albus de ou si aduceti colturile patratului in mijloc, presandu-le.

4 Ungeti-le cu galbenus de ou amestecat cu 3-4 linguri de lapte si coaceti la 180 grade, 30-35 minute.
Pudrati-le cu zahar pudra.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru aluat:

250 gr faina

1 ou

coaja de lamaie

esenta de lamaie

1/2 pahar lapte

3/4 pahar zahar

6 linguri de ulei

15 gr drojdie

un praf de sare

 

Pentru umplutura:

250 gr branza de vaci

3 linguri zahar pudra

un plic de zahar vanilat

2 oua

superesenta de lamaie

1 ou pentru uns

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de lamaie
mai mult
Superesenta de lamaie
mai mult
Zahar vanilinat plic
mai mult
Zahar pudra
mai mult
Drojdie
mai mult
Esenta de lamaie
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter