Coseli
Amandine

Instructiuni

1 Blatul: separati albusurile de galbenusuri si le mixati spuma. Adaugati treptat zaharul tos si mixati in continuare, adaugand apa rece. Incorporati, mixand, galbenusurile. Amestecati faina cernuta cu cacao si praful de copt si o incorporati, in ploaie, in compozitie. Puneti intr-o tava 24*35 tapetata cu hartie de copt si coaceti la foc moderat, 170 grade, timp de 30-35 minute.

2 Crema se prepara astfel: amestecati zaharul cu faina, cacao si amidon. Adaugati galbenusurile, apoi treptat laptele si omogenizati. Puneti pe foc domol si amestecati pana se ingroasa. Lasati la racit. Separat bateti spuma untul cu cele doua linguri de zahar pudra. Cand crema de lapte este racita adaugati-o in untul spuma si incorporati treptat. Dati la rece. Blatul cand este rece se taie in doua. Se pune in tava folie alimentara usor umezita, apoi blatul si se insiropeaza cu sirop de zahar ars, in care ati adaugat esentele. Se pune crema si apoi cealalta bucata de blat insiropata, deasupra. Din crema se pastreaza doua-trei linguri pentru ornarea prajiturii deasupra. Inveliti cu folia alimentara lasati peste noapte la loc racoros.

3 Glazura se face astfel: puneti intr-o cratita pe foc, frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati, lasand pe foc pana se dizolva toata. Turnati fierbinte peste blatul taiat bucati. Din crema pastrata ornati deasupra fiecarei amandine.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru blat:

6 oua

6 linguri de apa rece

300 gr zahar

260 gr faina

40 gr cacao

1 plic de praf de copt

esenta de vanilie

 

Pentru crema:

500 ml lapte

3 linguri amidon alimentar

3 galbenusuri

6 linguri zahar tos

3 linguri faina

3-4 linguri de cacao

2 linguri zahar pudra

150 gr unt

esenta de rom

 

Pentru insiropat:

sirop de zahar ars

esenta de cafea

esenta de migdale

 

Pentru glazura:

100 ml frisca lichida

200 gr ciocolata menaj

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de rom
mai mult
Esenta de migdale
mai mult
Praf de copt
mai mult
Esenta de vanilie
mai mult
Esenta de rom
mai mult
Esenta de migdale
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter