Coseli
​Melcisori cu nuca

Instructiuni

1 Amestecati ingredientele pentru aluat si framantati usor 15 minute, dupa care lasati la dospit jumatate de ora, la loc cladut.

2 Intindeti pe masa cu sucitorul o foaie de cam 0,5 cm grosime. Apoi ungeti cu unt topit, in care ati adaugat esentele, si presarati pe intreaga suprafata nuca amestecata cu zahar si cacao. Presarati si scotisoara. Rulati pe lungime, foarte strans. Formati un rulou din care taiati bucati de 4 cm, cu ata. Puneti bucatile intr-o tava in care ati pus o hartie de copt. Lasati putin la crescut in tava, la loc cald, cam 15-20 minute.

3 Incorporati un galbenus in doua linguri de lapte si ungeti fiecare rulou pe intreaga suprafata. Apoi dati la copt in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.

4 Consumati-i calduti alaturi de o cana de lapte.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru aluat:

2 oua

10 gr drojdie

60 gr unt topit

200 ml lapte caldut

100 gr zahăr

1/2 linguriţă sare

esenta de portocala

550 gr făină

 

Pentru umplutura:

250 gr miez de nuca macinat

150 gr zahar

2 linguri scortisoara

3 linguri cacao

100 gr unt topit

esenta de cafea

esenta de migdale

 

Pentru uns:

1 galbenus

3 linguri lapte

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de portocala
mai mult
Esenta de migdale
mai mult
Esenta de cafea
mai mult
Esenta de portocala
mai mult
Esenta de migdale
mai mult
Esenta de cafea
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter