Coseli
​Gogosi

Instructiuni

1 Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si cea de portocala, laptele, iar la urma adaugati faina amestacata cu sare si cernuta de doua ori.

2 Framantati bine cu mana aproximativ 10 minute dupa care lasati aluatul sa creasca la loc caldut, ferit de curenti de aer, pana cand isi dubleaza sau tripleaza volumul.

3 Apoi luati aluatul si intindeti-l cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea bine cu ulei. Intindeti in foaie de 1 cm grosime. Taiati toata foaia rondele cu ajutorul unor forme pentru aluat sau al unui pahar trecut mereu prin faina. Lasati rondelele sa creasca 15 minute pe masa.

4 Se coc in baie de ulei. Se scot cu andreaua si se pun pe un servetel absorbant.
Cat sunt caldute se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat sau prin ciocolata topita.

Pofta buna!

Ingrediente

700 gr faina

120 gr unt

40 gr drojdie

3 linguri zahar

esenta rom

300 ml lapte

5 galbenusuri

1/2 lingurita sare

esenta de portocale

zahar pudra pentru pudrat, ciocolata topita, bombonele colorate

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de portocala
mai mult
Esenta de rom
mai mult
Zahar pudra
mai mult
Drojdie
mai mult
Esenta de portocala
mai mult
Esenta de rom
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter