Coseli
​Alba ca zapada

Instructiuni

1 Mai intai facem foile. Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilinat, dupa care adaugam oul si mixam. Adaugam bicarbonatul stins cu o lingura de otet si cateva linguri de lapte, faina si amestecam pana ce obtinem un aluat tare si ferm si il modelam sub forma unei bile de aluat.

2 Impartim bila de aluat in patru parti egale. Fiecare parte va deveni o foaie. Luam fiecare bucata de aluat, o punem in doua foi de copt si intindem cu sucitorul incet si sigur, cat mai subtire, cam de 1mm, fix de dimensiunea tavii pe dosul careia o vom coace (24*35).

3 Intindem prima foaie la dimensiunea dorita, luam cu tot cu foaia de copt pe suprafata careia am intins-o si o punem pe dosul tavii de copt. Dam la cuptor, la foc moderat, cateva minute pana ce foaia capata o culoare putin aurie. Nu lasati foaia la copt prea mult timp pentru ca se vor arde imediat si se vor intari.

4 Procedati la fel cu fiecare din celelalte 3 bucati de aluat ramase. In final va trebui sa aveti patru foi frumoase, netede si albe. Depozitati-le una peste alta, cu foile de copt intre ele, la loc racoros si uscat pana ce e gata si crema.

5 Pentru crema punem pe foc, intr-o craticioara, laptele la fiert. Ouale le batem spuma cu zaharul si apoi le adaugam in fir subtire peste laptele cald. Omogenizam cu lingura. Adaugam amidonul si amestecam. Lasam la foc mic si amestecam in crema, luand mereu de pe fundul cratitei, pentru a nu se prinde, pana ce crema se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam untul la temperatura camerei. Mixam puternic. In final adaugam zeama de la 2 lamai si superesenta de lamaie.

5 Cand crema s-a racit vom trece la umplerea foilor...adica foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema, foaie. Deasupra punem o greutate, de exemplu un fund de lemn mai gros. Dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte. A doua zi pudrati cu zahar pudra si taiati.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru foi:

450 gr faina

1 ou

120 gr unt

150 gr zahar tos

1 plic zahar vanilinat

1 pliculet praf de copt sau amoniu

cateva linguri de lapte

o lingura de otet

 

Pentru crema:

600 ml lapte

2 oua

200 gr unt

zeama de la 2 lamai

superesenta de lamaie

3 linguri amidon pentru prajituri

zahar pudra pentru aspectul final

Produse folosite in aceasta reteta
Superesenta de lamaie
mai mult
Zahar vanilinat
mai mult
Praf de copt
mai mult
Zahar pudra
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter