Coseli
​Mocha Souffle

Instructiuni

1 Incingeti cuptorul la 190 grade. Intr-un vas amestecati esenta de cafea cu cafeaua claduta. Adaugati ciocolata rupta bucati si puneti vasul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Separati ouale. Peste galbenusuri adaugati ciocolata topita. Amestecati pana la omogenizare completa, dupa care adaugati 25 gr zahar tos si faina. Omogenizati.

2 Albusurile le mixati spuma tare, dupa care incorporati, treptat, restul de zahar (25gr) turnat in ploaie. Adaugati spuma de albusuri peste crema de cafea si ciocolata si cu ajutorul unei linguri de inox omogenizati usor. Ungeti cu unt formele termorezistente si tapetati cu fulgii de migdale. Turnati cu lingura, din compozitie, in formele de sufleu si coaceti 20 minute, la 170 grade.

3 Pentru sosul de cafea: puneti intr-un vas, pe foc mic, frisca lichida, ciocolata rupta bucati si cafeaua instant, esentele. Amestecati pana se topeste ciocolata si lasati foarte putin la fiert, pana cand totul capata consistenta unui sos dens si fluid.

4 Scoateti sufleul din cuptor. Crestati-l usor pe mijloc, puneti frisca rece si turnati peste sosul de cafea si ciocolata.

Pofta buna!

Ingrediente

Pentru souffle:

1 lingura fulgi de migdale

2 linguri cafea

esenta de cafea

100 gr ciocolata 50% cacao

2 oua

1 1/2 lingurita faina

50 gr zahar tos

 

Pentru sosul de ciocolata si cafea:

esenta de cafea

esenta de migdale

75 gr ciocolata

130 ml frisca lichida

frisca batuta pentru servire, cate o lingura

 

*din aceste cantitati ies aproximativ 2-3 portii de souffle, in functie de vasul folosit

Produse folosite in aceasta reteta
Esenta de migdale
mai mult
Esenta de cafea
mai mult
Esenta de migdale
mai mult
Esenta de cafea
mai mult

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter