Coseli

Premiul de ingeniozitate

Felicitari tuturor participantilor!

Premiul de ingeniozitate: Toma Liana




Ingrediente: 300g ciocolata neagra, 125g unt, 150g zahar pudra Coseli, 6 oua, 6 linguri de must, 1/2 lingurita Chili.

Pentru decor: cacao amara, Chili.
 
Mod de preparare: Topeste la bain-marie untul si ciocolata rupta bucati. Bate galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand obtii o compozitie spumoasa.Incorporeaza ciocolata topita in galbenusuri si, amestecand continuu, toarna mustul si chili. Bate albusurile spuma tare cu restul de zaharsi incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata. Toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Coace 30 de minute in cuptorul incalzit la 180 de grade C, apoi inca 10 minute la 120 grade C. Se umfla tare la copt, mai sa iasa din tava afara, apoi se lasa. Cand este gata, stinge focul si lasa tortul sa se odihneasca in cuptor cateva minute, apoi scoate-l din forma.

Cand s-a racit, pudreaza-l cu cacao si chili si serveste-l taiat felii.

Sfat: Pentru obtinerea unui gust ma delicat, poti inlocui ciocolata de menaj cu ciocolata aromata cu boia iute. In acest fel, desi gustul de boia iute va isi in evidenta, preparatul nu va fi totusi prea picant.

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter