Coseli

Premiul III Tort cu mousse de ciocolata

Felicitari tuturor participantilor!

Premiul III Mindrila Elena



Tort cu Mousse de Ciocolata si ornat in spiritul toamnei

Ingrediente blat
5 oua
175 gr zahar
110 gr faina
35 gr cacao
Esenta de ROM COSELI
Zahar vanilat Coseli
6 gr praf de copt
60 gr unt topit

Ingrediente mousse
2 albusuri
2 galbenusuri
60 gr zahar
200 gr ciocolata (de lapte sau amara daca va place)
50 ml cafea
200 gr frisca esenta de rom Coseli
zahar Cosseli

Ingrediente glazura
300 gr apa
300 gr smantana lichida zahar
450 gr cacao
150 gr gelatina
15 gr esenta de vanilie Coseli

Mod de preparare blat
Intr-un vas mixam ouale si zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul, adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.La sfarsit adaugam untul topit in prealabil si racit ,esenta,zaharul,si il coacem, intr-o forma tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30 minute.

Mod de preparare mousse de ciocolata
Se mixeaza foarte bine albusurile cu 30 gr de zahar. Galbenusurile se mixeaza si ele foarte bine cu celelalte 30 gr din zaharul ramas si esenta Coressi. Ciocolata se topeste la bain marie si cand se raceste se amesteca cu cele 50 ml cafea calduta ca sa devina manevrabila (cafeaua trebuie sa aiba aceeasi temperatura ca cea a ciocolatei ca sa evitam sa nu se taie crema)
Ciocolata, astfel diluata, se adauga compozitiei de galbenus. Adaugam acum albusurile batute bat si frisca mixata.Eu am adaugat in cafea esenta rom. Bagam moussse-ul in frigider pana insiropam blatul. Mod de preparare glazura Fierbem apa, smantana lichida, zaharul si cacaoa pentru 8-10 minute. Se lasa la racit pana ajunge la 50 grade ( cca 60 minute) dupa care se adauga gelatina pe care am lasat-o 10 minute la inmuiat in apa rece si apoi am stors-o foarte bine. Glazura se toarna pe tort cand are 35 grade. In cazul in care nu aveti termometru, lasati glazura la frigider pentru cca 1 ora, timp in care va capata consistenta potrvita pentru a imbraca tortul.

Asamblare tort de ciocolata: Blatul l-am insiropat,deasupra am asezat cu grija frisca si am dat totul la rece.intre timp am confectionat din ciocolata menaj topita,frunzele.Le-am lasat la racit.Apoi l-am decorat ,fiind inspirata de venirea toamnei.

Contact

S.C. COSELI S.A.
Adresa: Bd. Poitiers, Nr. 43, Iasi - Romania
Telefon/Fax: +40 372 731924 / +40 232 270997
Email: office@coseli.ro

Newsletter